dinsdag 15 oktober 2013

Recept: Gehakt-spitskoolschotel



Het is weer eens tijd voor een lekker recept! "Vroeger" maakte ik vaak een soortgelijk recept, maar dan met rijst en sojasaus...tijd voor een aanpassing. Ik gebruik olijven voor een 'net even anders' smaak en serveer met bloemkoolpuree in plaats van rijst. Zo krijg je meteen extra groenten binnen!

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

- 500 gram gehakt
- 3 uien - in ringen gesneden
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- een kleine spitskool of ongeveer 2/3e van een grote spitskool
- een handje groene olijven - in stukjes gesneden
- keltisch zeezout, naar smaak
- kerriepoeder, 1 theelepel 
- laos, 1 theelepel 

In een wok of hapjespan rul je het gehakt. Breng op smaak met kerriepoeder, laos en zout naar smaak. Voeg de uien, knoflook en spitskool toe en laat het met een deksel op de pan gaar worden. Op het laatst voeg je de olijven toe en laat nog heel even op het vuur staan, zodat ook de olijven warm zijn. 

Ik serveer dit lekkere gerecht met een heerlijke bloemkoolpuree: 
Kook een bloemkool in roosjes gaar. Giet af en laat kort droog stomen. Voeg dan een eetlepel kokosolie en een snufje zout toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Lekker met verse bieslook! 
(het recept van de bloemkoolpuree is 
gebaseerd op een recept van www.eetpaleo.nl - met aanpassingen) 

Eet smakelijk, eet je beter! 


extra-gezond-tip: Knoflook is super gezond! De meeste gezonde stoffen bevinden zich in het vliesje. Daarom kun je knoflook beter fijnsnijden of -hakken, dan een knoflookpers gebruiken. Dan blijft het vliesje namelijk achter in de pers.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten